åker från en håla till en annan till en annan.

I skrivande stund sitter jag vid ett barbord i fiskens lägenhet. Ska plugga. Borde plugga. Men fokus vad är det? 
 
Sitter här i ett organiserat kaos med papper, kaffe och bananskal på bordet. På mig har jag en fabulös onepiece men kunde inte brytt mig mindre. Är lugn? Trots stressen som härjar i kroppen varje dag, konstant och för alltid så har jag ett lugn. Sitter här ensam och njuter av tystnaden. Njuter inte lika mycket av tystnadens avbrott "pling plong" när kunder går in och ut ur butiken nedanför. 
 
Njuter av att jag har påbörjat en ny etapp av mitt liv. Har flyttat från Farmor och bor nu på internat. Jag bor på folkhögskole-internat? 
 
Det är inte alls som jag trodde det skulle vara. Festligheter, vänsterfolk och musik i korridorerna. Det är istället tyst, stillsamt och inte vidare vänster. Tror det är skönt samtidigt som det är en besvikelse. Hoppades på att det skulle flöda av kreativitet. Men inte här. Nästa folkhögskola får bli en med kreativ inrikning. 
 
Det festas i en stuga på tomten emellan åt, det dricks i hemlighet på rummen, fokuset är inte optimalt, lärarna är snälla. 
Ena läraren sa att jag aldrig ska sluta prata så mycket som jag gör och en annan hyschade mig och bad mig tona ner. 
 
I denna nya etapp av livet klipper jag sönder byxor och gör om dem till hängslebyxor, tar på mig stora julklappsprojekt, hånglar med en som är söt, äter nudlar för ofta och köper leopardfärgade kjolar. I denna nya etapp kommer jag ett steg framåt, kommer få högskolebehörighet och en ny frihet. 
 
Det är där jag står nu, inte längre i en lägenhet i Aten och inte längre i ett rum hos min farmor. Inte längre på soc utan på csn-lån. Inte längre helt trasig utan nu på medicin. 
 
HEYHO nu kör vi. Puss. + imponerad om du pallade läsa allt det här 
Allt | |
Upp