mina mål för 2015

 
Brukar aldrig vara en sådan som skriver årslöften för det blir bara saker som triggar eller som aldrig görs iallafall. Så jag tänker skriva mig mål för mitt år, saker jag vill göra inte saker som kommer hänga över mig. 
 
- Jag vill resa; kanske till Danmark med min pojk, till Tjeckien med min bästis eller ner till Spanien och krama på min Leifi. 
- Jag vill skapa mig ett lugn; går just nu hos en psykolog som hjälper mig och ska börja meditera.
- Börja skriva igen; göra skrivövningar, hitta på historier om dem på bussen, bara ta fram ett block och skriva. 
- Börja måla, rita, skissa. Envisas med att so what att jag inte kan, jag kan visst. 
- Läsa: Saga din idiot du älskar att läsa, läs bara vafan
- Laga mat; ta med mig ett recept hem till pojken och säga att bara så du vet blir det det här till middag.
- Gå på date; göra picknick, tälta, äta på resturang 
- Ge mig egentid för att göra sånt som att skriva, tänka, meditera, ligga i badet i massa timmar. 
 
Det är mina mål för i år, behöver saker att göra för att fungera som människa. Och det sista
- Ska fylla i min kalender och fullfölja det jag skriver i. 
gammalt | Kommentera |

ön som inte längre är vår

bilden är lånad från hedda selder
 
Vågorna smäller mot bergen och jag hör barnens fötter träffa den varma ytan, lyckoskriken när dem blir fångade och blir den att jaga. Jag sitter inomhus, mina fötter når inte ner från pallen till golvet, känner brisen mot mina gyllenbruna ben, yoghurt flingor och honung varje morgon. Han är som en storebror, längre och har hår som är blekt av solen.Han springer snabbare än jag och vågar plocka upp paddorna från stigen. Kladdiga, men söta. Vi springer, springer, springer och vi ramlar och det känns som att benen kommer brista men det gör dem inte. Vi springer, gömmer oss och skrattar tills det att lungorna inte bär någon mer luft. 
 
Han fick mig att våga plocka upp paddor från stigen i skogen på en ö där vi åt flingor med honung till frukost varje morgon, men nu förlorar vi greppet om ön som bär så många minnen.
gammalt | Kommentera |

dansyta

Som ni redan vet så har jag för ett par månader sedan nu flyttat till ett nytt hus, det är renovering i köket, mitt rum, hallen ja.. mer eller mindre överallt och pågrund av det här så har jag noll yta som är barabara min. Har inte en dörr att stänga om mig, och ärligtalat så ja det här är ett jättestort i-landsproblem men det är jobbigt att aldrig bara kunna stänga dörren om sig och vara helt ifred. För jag är en sådan person som är allt eller inget, sover helst av allt i min pojks säng varje natt men då jag väl inte är där så är det skönt att kunna ge sig själv möjligheten att vara ifred. 
 
Andas, läsa, skriva. Bara vad som helst som man vill göra  ifred, i tystnad eller med högsta volym i hörlurarna. 
Tror nog ni förstår vad jag menar.
Vad gör ni när ni har egentid?
xx
gammalt | Kommentera |
Upp